Olen Arttu Isopahkala, Arde Median yrittäjä

Olen koodaillut kaikenlaista jo vuodesta 2013. Harrasteprojektien sekä hyvien työkaverien avulla olen kehittynyt Full Stack -kehittäjäksi, joka osaa suunnitella ja toteuttaa erilaisia sovelluksia tarvittaessa täysin itsenäisesti. Ensisijainen osaamiseni on web-teknologioiden ja pilvipalvelujen puolella, mutta myös mobiilihommat luonnistuvat kymmenien harrasteprojektien johdosta. Olen aina ollut kiinnostunut teknologiasta ja tietokoneista, joten seuraan tiiviisti alan trendejä ja uusia julkaisuja. Koodailun vastapainoksi vapaa-aikani menee salibandyn, läheisten tai hyvän kirjan parissa.

Teknologioita ja työkaluja, jotka hallitsen

Lasken osaamiseksi sen, että olen toteuttanut projektin valmiiksi, jossa olen käyttänyt kyseistä teknologiaa. Näiden lisäksi projektinhallintatyökalut kuten Trello, Jira tai Github Projects kuuluvat arkikäyttööni. Käyttöjärjestelmistä suosin Windowsia (+WSL), mutta myös Linuxin käyttö on hanskassa.

Alustat NodeJS, JVM, Android
Ohjelmointikielet TypeScript / JavaScript, Java
Viitekehykset & Kirjastot React, React Native (Expo), GWT, Svelte, Java EE, Material-UI, TailwindCSS
Testaus Jest, JUnit, AVA, PHPUnit
Tietokannat MySQL, DynamoDB
Pilvipalvelut AWS (Amazon Web Services), Firebase
Automaatio ja infra CircleCI, GitHub Actions, Jboss EAP, Serverless
Jonkin verran pyöritellyt PHP, Jenkins, Terraform, Python, Flutter, Dart, ML (SkLearn)

Rooli- ja vastuuosaaminen

Toimin aikaisemmassa työsuhteessa tehtävänimikkeellä Lead Software Developer. Tässä roolissa sain kokemusta verkkopalvelujen teknisestä omistajuudesta. Omistajuuteen kuului vastuu verkkopalvelujen kehitystarpeiden teknisestä suunnittelusta, visualisoinnista (UI design) sekä toteutuksesta.

Erityisosaaminen ja muu osaaminen

Lasken erityisosaamiseksi sellaisen osaamisen, joka on erityisen syvää tai harvinaista. Teknologioiden osalta erityisosaamistani on Svelte ja GWT (Google Web Toolkit), jotka ovat harvinaisempia teknologioita tätä kirjoittaessa (2022). Vahvuutena koen Full Stack -ohjelmistokehityksen, jonka seurauksena minulta löytyy monipuolisuutta ja laajojen kokonaisuuksien hallintakykyä.

Erityisiä hyödynnettäviä taitojani ovat myös videoeditointi ja kuvankäsittely, joista minulla on vuosien kokemus. Olen toteuttanut yli 50 videoprojektia vapaa-ajallani. Näiden lisäksi kokemusta ja ymmärrystä löytyy jonkin verran Facebook-markkinoinnista ja hakukoneoptimoinnista.

Työpaikkoja

Ohjelmistokehittäjä, Yrittäjä

2018-

Arde Media

Lead Software Developer

2017-2020

Firstbeat Technologies Oy

Kouluja

Insinööri (ylempi AMK)

2021 - Ohjelmistotekniikka ja ICT

Turun ammattikorkeakoulu

Insinööri (AMK)

2013-2017 - Mediatekniikka

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Elektroniikka-asentaja + Ylioppilas

2008-2012 - ICT-lukio (kaksoistutkinto)

Kainuun ammattiopisto ja Kajaanin lukio

Kuinka minusta tuli koodari?

Opi vielä vähän lisää minusta. Mikä ohjelmoinnissa oikein viehättää ja millainen matkani koodarina on ollut pikkupojasta aina tähän päivään asti. Tämä lyhyt elämänkerta sisältää kurkistuksen ensimmäisiin nettisivuihini, koodarin opintoihini sekä työpaikkoihin.